lördag 24 april 2010

Freden

La Paz

3660 m over havet. Otroliga berg i bakgrunden av staden. Bolivianerna ar typ ett huvud kortare an oss alla. Vackra kvinnor med hatt, fargglada knyten, stora kjolar och alltid nara till skratt gar omkring pa gataora. Gatorna ar smala, kulliga och traffikerade av bilar och folk. Vi alla har kopt varsin alpaca kofta som vi gar omkring och myser i om dagarna. Kanske inte en 100% riktig alpaca men den duger finfint :) Vadret ar vackert, varmt om dagarna men betydligt kyligare om natterna. Har kan vi ata en bra lunch for endast 35kr.
Kanns skont att ha lamnat Chiles valuta. I Bolivia ar 1 bob = ca 1 kr. Sa vi slipper att anvanda vara mattehjarnor.
Forsta dagen har uppe bland molnen var ganska trottsamma, vi hade ingen energi och ville bara ga och lagga oss. Efter 3 dagar, blir vi fort andfadda nar vi gar upp for trapporna/backarna eller nar vi gar fort. Det sags att det tar flera veckor att bli helt aterstalld till sitt normala. Men vi kampar pa och ater coca blad som tydligen skall hjalpa mot den hoga hojden. Det smakar som daligt gront te.

Vi hors snart
Ciao amigos

1 kommentar:

  1. Härligt att få era fina reseskildringar!! Här kommer våren med stormsteg. På fredag är det valborgsmässoafton så vi hoppas att vädret blir bra när vi sjunger in våren.
    Ta det försiktigt med er antihöjdsjukebehandling!

    Lev väl önskar Åsa och Åke

    SvaraRadera