lördag 10 april 2010

Hej Chile

Vi lamnar det kottiga Argentina och styr kosan over de vackra bergen, Anderna till Chile. Dar mots vi av katastrof!!! Peps vaska ar BORTA! Den finns ingenstans. Vi tittar en sista gang bland de sista vaskorna som ligger pa golvet men ingen Svensk fjallraven vaska nagonstans. Paniken vaxer! Vi far tag i killen som har hand om borttappade vaskor. Han ser inte alls forvanad ut och tar hand Peps. Han sager att vaskan borde komma till Santiago med kvallsflyget, trodde han ja. Pernilla Dill far vanta i hela 4 dagar. I vantan hann bade de ena och de andra tankarna komma upp.
Vi har inte lamnat flygplatsen annu. Vi har en sista sakerhetskontrollen kvar innan vi nar det riktiga Chile. Denna gangen ar det Sara som fastnar med de brasilianska linserna. Inte nog har hon forsokt smuggla in linserna i landet utan hon har ljugit 3ggr om att hon inte har med sig nagot atbart i sin vaska. Tullpersonalen luskar tillslut ut att hon har med sig nagot atbart och ber henne tomma vaskan. Dar finner de linserna med stort L. Tullpersonalen hamnar i chock Flera rapporter skrivs. Sara far folja med en man till ett avskilltrum och far svara pa fragor sa som; varfor hon tog med sig linserna, Vart hon har kopt dem, visste hon att hon hade linserna med sig osv. Det pratas om boter. Men lyckligtvis lyckas Sara charma mannen och han slapper henne. Det hela forhoret tog ett par timmar.

Nu ar vi hos Jose som bor i Viña del mar( det ligger utanfor Valpariso) De bada staderna ligger alldeles vid havet. Ni som inte vet har Jose varit utbytesstudent i Sverige och bodde da med min familj (Stina) under 1ar. Jose har visat oss den otroligt vackra staden, Valpariso. Dar plathus i alla dess farger, haftiga graffitimalningar och uppforbackar ar vardag. Efter att ha gatt omkring uppe bland kullarna tog vi oss sakta ner tillhavsnivan igen. Vi var hungriga efter den langa promenaden och Jose foreslog att vi skulle ata varsin Completo. En JATTE varmkorv med majonas, gacuemole och en morotsblandning. Den smakade finfint och man blev matt! Rekomenderar den starkt! :)
Det ar mycket kallare nu sa varje flis, troja och jacka ar som guld!

Nu ska vi ata frukost! Ikvall aker vi soder ut till Joses familj, varmakallor, forsraning mm.

Hej hopp

1 kommentar:

  1. Hur har ni det? I Europa är alla flygplatser stängda pga ett vulkanutbrott på Island som skickar ut askmoln så att flygplanen inte kan köra. En unik händelse. Vi hoppas på rapport om forsränning mm.

    Åsa

    SvaraRadera